Program


Orientale Lumen Szombathelyen 2020/1 – Ortodox Karácsony
2

Orientale Lumen Szombathelyen 2020/1 – Ortodox Karácsony

Magyarország legkedveltebb vokális együttese a Szent Efrém Férfikar 2020-ban is folytatja óriási népszerűségnek örvendő Orientale Lumen – Kelet világossága sorozatát. A sorozat 2020-ban már Nyugat-Magyarországon is meghallgatható a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházban. A Szent Efrém Férfikar koncertje, közreműködik: Abeer Nehme (Libanon).

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 10. péntek, 19:00

A  kilencedik Orientale lumen sorozat középpontjában a nők állnak. Az sorozat nyitókoncertjén a közel-keleti egyházzene egyik legnagyobb sztárja, a bejrúti születésű Abeer Nehme lesz a Szent Efrém Férfikar vendége.

A Férfikar és az énekesnő kapcsolata 2013-ban kezdődött, amikor Abeer Magyarországra jött forgatni a világ népzenéit bemutató sorozatával. A Bakáts-téri templomban tartottak egy ad hoc jellegű felvételt, ahol annyira magától értetődően és inspirálóan indult a közös muzsikálás, hogy egyértelművé vált: az együttműködést folytatni kell! Az énekesnő kétszer is meginvitálta közös koncertre a Szent Efrém Férfikart a Közel-Keletre – Abu-Dhabiban és Fujairah-ban léptek fel, illetve a Fes World Sacred Music Festival nyitókoncertjén is közösen álltak színpadon a körülbelül 4000 fős közönség és Lalla Salma marokkói hercegnő jelenlétében.

A Szent Efrém Férfikar 2011 óta rendezi meg évente az Orientale lumen sorozatot, ahol a keleti rítusú keresztény egyházzene legszebb kompozíciói hangoznak el nemzetközileg is ismert szólisták és sztáregyüttesek tolmácsolásában. Az elmúlt nyolc évadban olyan kiváló előadók adtak közös koncertet a Szent Efrém Férfikarral, mint Sebestyén Márta, Abeer Nehme, Palya Bea, Marie Keyrouz nővér, Evgeny Nesterenko, Dés László, Szokolay Dongó Balázs, Pál István Szalonna és bandája, a moszkvai Doros kvintett, az Amadina, a Parafónia, az Orosz Ortodox Szólisták, az Optina Pustyn Férfikar és a Moszkvai Patriarkátus Kórusa.

Ajánló


Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!